Interview

Deze maand werd eigenaar Peter geïnterviewd door het Nimeto in Utrecht, leuk!

 


Hoe ziet je werkdag eruit?
Het liefst sta ik vroeg op, de uurtjes voor 12 uur ben ik het meest productief. Daarom begin ik in de ochtend meteen aan de opdracht(en) die ik op dat moment heb lopen (bijvoorbeeld een project voor een horeca gelegenheid of een particuliere klant). Mailtjes beantwoorden, telefoontjes plegen en met opdrachtgevers afspreken doe ik dan in de middag.

Welke vaardigheden en talenten heb je nodig?
Commercieel inzicht met creativiteit, dat is het belangrijkste. Iedere ondernemer heeft zijn/haar eigen stijl en die unieke stijl is vaak de reden waarom wij gevraagd worden voor een opdracht. Vaardigheden zijn mij via de diverse bedrijven met de paplepel ingegoten.

Wat vind je het leukste aan dit beroep?
Ondanks dat je voor opdrachtgevers werkt kan je er heel erg je eigen creativiteit in kwijt. Wanneer ik aan het werk ben, ben ik mezelf en doe ik wat ik het liefste doe. Daarnaast is elke opdracht en opdrachtgever anders, dat maakt het werk ook erg afwisselend.

Hoe kun je dit worden?
Ik heb een horeca achtergrond waarmee je een parallel kunt trekken wat betreft sfeer, gezelligheid en commercieel inzicht. En je leert hier veel van de zakelijke kant!

Tip van Peter:
Gebruik de tijd op het Nimeto en op de kunstacademie om te leren en te experimenteren. Je hebt daar de mogelijkheid om van alles uit te proberen, wanneer je eenmaal werkt neem je daar minder snel de tijd voor. Zo heb ik ook op de diverse werkplekken (hotel, restaurants en buitenland) met allerlei materialen gewerkt, leren knutselen. Allemaal dingen waar ik nu zeker nog wat aan heb!

“Wanneer ik aan het werk ben, ben ik mezelf en doe ik wat ik het liefste doe.”

Peters favoriete Rachmaninoff-item: De vintage wandkast!